Petrolterv

6722 Szeged Tisza Lajos Krt. 47. | Tel: (62) 558 680 | Fax: (62) 558 684 684
E-mail: petroltervmaps@petroltervmaps.hu

TERMÉK LEÍRÁS (2015. ÁPRILIS 30.)

A Petrolterv Kft. az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerében „Kőolajkutak termelvényének gyűjtése és a nyersolaj szétválasztásnak fejlesztése a Petrolterv Kft-nél.” projekt címmel támogatási szerződést kötött GOP-1.1.1-11-2012-0470 támogatási számmal.

A fejlesztési munka során, két termék fejlesztése valósult meg:
  • Perdítő elem beépítése meglévő fázisszétválasztó edényekbe
  • Portábilis olajgyűjtő állomás kivitelezési terv dokumentációja

Perdítő elem

A szimulációk eredményeképpen kifejlesztett termék (perdítő elem) a földből érkező termelvény mozgási energiájának felhasználásával növeli a szétválasztó edények (szeparátorok) fázisszétválasztó képességét/hatásfokát.A termék lehetővé teszi, hogy úgy növeljük a készülék hatásfokát, hogy közben nem szükséges külső energiaközlés vagy vegyszeradagolás, mellyel mind a rendszer energiafelhasználást javítjuk mind a felhasználandó adalékok csökkentésével a környezeti terhelés is mérsékelhető. A termék használatával amennyiben a külső energiaközlés és az adalékok mennyisége csökken a szétválasztás költsége csökkenthető, ezáltal emelve a termelés gazdaságosságát.

Portábilis olajgyűjtő állomás terv dokumentációja

A hazai és nemzetközi ipari gyakorlatban, a portábilis rendszerek fejlesztése és elterjedése várható. A legnagyobb előnyük, hogy a létesítmény nem csak egy telepítési helyen összeépített fix létesítmény, hanem ha a termelés változás indokolja a létesítmény vagy annak elemei más helyen is felhasználhatóak.A létesítmény tervezésekor figyelembe vettük, a Petrolterv Kft. több mint 45 éves tervezői tapasztalatát, és iparági üzemeltetői tapasztalatokat, hogy a portábilis rendszer megfeleljen a jelenlegi kívánalmaknak.

A rendszer jellemzői:
  • Könnyű szállíthatóság (közúti konténer méretek)
  • Gyors, minimális helyszíni munkát igénylő, környezetkímélő telepítés,
  • Sokoldalú felhasználhatóság, flexibilis cső kapcsolatok
  • A létesítmény egységei egybeépítve és külön-külön is felhasználhatóak,
  • A létesítmény nem igényel külső villamosenergia megtáplálást,
  • Gazdaságos, egyszeri beruházási költséggel megvalósítható többszöri felhasználhatóság,

Vezetői összefoglaló

A pályázati munka során megalkotott termékek és a megalkotásuk során nyert szakmai tapasztalatok erősítik a Petrolterv Kft. piaci jelenlétét és pozícióját. A fejlesztett termékek értékesítése a Petrolterv Kft. vállalt és kitűzött célja, mellyel reményeink szerint emelhető a vállalat gazdasági eredményessége, és hozzájárulhatunk a hazai olaj és gázipar versenyképességének növeléséhez és műszaki szintvonalának fejlesztéséhez.

A társaság története
A társaság története
Társaságunkat az Olajterv Vállalat hívta életre Szegedi Kirendeltségként, amely 1992. január 1-től vált önálló egységgé Szegedi Mérnöki Iroda néven.
Részletek
Szervezeti felépítés
Szervezeti felépítés
A társaság vezetésére, képviseletére az ügyvezető igazgató jogosult, aki okleveles olajmérnök és szakokleveles közgazdász, 1980 óta dolgozik a társaságnál.
Részletek
Szakmai felszereltség
Informatikai háttér
A PETROLTERV Kft. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy fejlesztéseivel megelőzze a piaci igényeket és a legmodernebb tervezési szoftverekkel végezze munkáját.
Részletek