TERMÉK LEÍRÁS (2015. ÁPRILIS 30.)
A Petrolterv Kft. az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszerében „Kőolajkutak termelvényének gyűjtése és a nyersolaj szétválasztásnak fejlesztése a Petrolterv Kft-nél.” projekt címmel támogatási szerződést kötött GOP-1.1.1-11-2012-0470 támogatási számmal.

A fejlesztési munka során, két termék fejlesztése valósult meg:
PERDÍTŐ ELEM BEÉPÍTÉSE MEGLÉVŐ FÁZISSZÉTVÁLASZTÓ EDÉNYEKBE
PORTÁBILIS OLAJGYŰJTŐ ÁLLOMÁS KIVITELEZÉSI TERV DOKUMENTÁCIÓJA
PERDÍTŐ ELEM
A szimulációk eredményeképpen kifejlesztett termék (perdítő elem) a földből érkező termelvény mozgási energiájának felhasználásával növeli a szétválasztó edények (szeparátorok) fázisszétválasztó képességét/hatásfokát.

A termék lehetővé teszi, hogy úgy növeljük a készülék hatásfokát, hogy közben nem szükséges külső energiaközlés vagy vegyszeradagolás, mellyel mind a rendszer energiafelhasználást javítjuk mind a felhasználandó adalékok csökkentésével a környezeti terhelés is mérsékelhető. A termék használatával amennyiben a külső energiaközlés és az adalékok mennyisége csökken a szétválasztás költsége csökkenthető, ezáltal emelve a termelés gazdaságosságát.
PORTÁBILIS OLAJGYŰJTŐ ÁLLOMÁS TERV DOKUMENTÁCIÓJA
A hazai és nemzetközi ipari gyakorlatban, a portábilis rendszerek fejlesztése és elterjedése várható. A legnagyobb előnyük, hogy a létesítmény nem csak egy telepítési helyen összeépített fix létesítmény, hanem ha a termelés változás indokolja a létesítmény vagy annak elemei más helyen is felhasználhatóak.

A létesítmény tervezésekor figyelembe vettük, a Petrolterv Kft. több mint 45 éves tervezői tapasztalatát, és iparági üzemeltetői tapasztalatokat, hogy a portábilis rendszer megfeleljen a jelenlegi kívánalmaknak.

A rendszer jellemzői:
KÖNNYŰ SZÁLLÍTHATÓSÁG (KÖZÚTI KONTÉNER MÉRETEK)
GYORS, MINIMÁLIS HELYSZÍNI MUNKÁT IGÉNYLŐ, KÖRNYEZETKÍMÉLŐ TELEPÍTÉS,
SOKOLDALÚ FELHASZNÁLHATÓSÁG, FLEXIBILIS CSŐ KAPCSOLATOK
A LÉTESÍTMÉNY EGYSÉGEI EGYBEÉPÍTVE ÉS KÜLÖN-KÜLÖN IS FELHASZNÁLHATÓAK,
A LÉTESÍTMÉNY NEM IGÉNYEL KÜLSŐ VILLAMOSENERGIA MEGTÁPLÁLÁST,
GAZDASÁGOS, EGYSZERI BERUHÁZÁSI KÖLTSÉGGEL MEGVALÓSÍTHATÓ TÖBBSZÖRI FELHASZNÁLHATÓSÁG,
VEZETŐI ÖSSZEFOGLALÓ
A pályázati munka során megalkotott termékek és a megalkotásuk során nyert szakmai tapasztalatok erősítik a Petrolterv Kft. piaci jelenlétét és pozícióját. A fejlesztett termékek értékesítése a Petrolterv Kft. vállalt és kitűzött célja, mellyel reményeink szerint emelhető a vállalat gazdasági eredményessége, és hozzájárulhatunk a hazai olaj és gázipar versenyképességének növeléséhez és műszaki szintvonalának fejlesztéséhez.